Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om autoreparation, engros- og detailhandel, udlejning og leasing personbiler, varebiler og minibusser. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Continental ny Ironman-partner

Dækgiganten Continental har indgået et treårigt partnerskab med Ironman Danmark. Det sker som et led i en justering af virksomhedens brandstrategi, der vil sætte mere fokus på Continentals store arbejde for at højne trafiksikkerhedenDet er med bildæk under fødderne, mange af de veltrænede løbere suser svedende forbi de ivrigt klappende tilskuere, når København senere på året afholder det populære KMD Ironman. Dækgiganten Continental er mest kendt for deres populære dæk til biler, men virksomheden har i flere år udviklet løbesko sammen med Adidas og i endnu længere tid lavet højkvalitets cykeldæk. - Og da vi for nyligt har redefineret vores brandstrategi til et øget fokus på sikkerhed, var det oplagt at indgå et partnerskab med Ironman Danmark, siger Georg Nielsen, administrerende direktør hos Continental Danmark A/S om den treårige aftale, dækgiganten netop har indgået med Ironman..

Luft-fri, punkterfri dæk er snart en realitet

Slut med lappegrej eller dyre, besværlige besøg hos cykelhandleren, når cyklen igen-igen er flad. Og bilejerne kan snart tage reservehjul og donkraft ud af bagagerummet og frigøre plads til indkøbsposer og kufferter. Bridgestone lukker luften ud af det konventionelle dæk og introducerer et fremtidssikret alternativ uden luft - der ikke kan punktere.Verdens største dækproducent arbejder på et miljøvenligt alternativ til konventionelle dæk. Gummidæk med luft har været praksis i mere end 100 år og afløste de massive dæk uden affjedring, som bestemt ikke var terrængående eller egnet til hurtig kørsel, hverken på trædecykel eller i automobil. I 2019 lancerer Bridgestone så det luft-fri, punkterfri dæk til de tohjulede, men forskerne er i fuld gang med at forfine teknologien også til biler. Dækket er bygget op af affjedrende plastikeger, en ramme af letmetal og har en slidbane af gummi...

Rejsende til Tyskland hjælper nu med at skabe nye Folkeskove i Danmark

Hvordan vil det være at vide, at du kan kombinere rendyrket fornøjelse med ansvar for vores miljø? Rejsebureauet ausfahrt.com ønsker at hjælpe deres kunder til en perfekt ferie, hvor de samtidig sørger for at plante træer i en dansk folkeskov, der blandt mange andre gode virkninger, vil bidrage til CO2 reduktion og beskyttelse af fremtidens rene drikkevand i Danmark.Hvordan vil det være at vide, at du kan kombinere rendyrket fornøjelse med ansvar for vores miljø? Rejsebureauet ausfahrt.com ønsker at hjælpe deres kunder til en perfekt ferie, hvor de samtidig sørger for at plante træer i en dansk folkeskov, der blandt mange andre gode virkninger, vil bidrage til Co2 reduktion og beskyttelse af fremtidens rene drikkevand. Denne klimabevidsthed ønsker rejsebureauet ausfahrt.com, at deres kunder kan tage med på deres ferie, via deres nye samarbejde med den folkelige organisation..

Serieiværksætter Morten Strunge investerer i ny dansk startup, der vil ruske op i autobranchen

Den nye danske startup Rubberduck, er kommet stærkt fra start og fik i starten af denne uge et ekstra skub, da serieiværksætter Morten Strunge valgte at investere i virksomheden. Investeringen kommer blot tre uger efter den nye tjeneste blev lanceret, og iværksætterne bag Rubberduck har store ambitioner med tjenesten, der skal skabe en helt ny serviceoplevelse for de danske bilejere.Den danske bil-concierge Rubberduck har fået en flyvende start, efter de for blot 3 uger siden åbnede dørene op for en ny service, der skal gøre det slut med besværlige og tidskrævende mekanikerbesøg, når der skal skiftes mellem vinter og sommerdæk. I denne uge har tjenesten fået et ekstra skud benzin, da de underskrev en investeringsaftale med en af Danmarks mest succesfulde iværksættere, Morten Strunge, der går aktivt ind som angel investor og bestyrelsesmedlem i virksomheden. Manglende innovation i..

Digital beskyttelse: Når motorcykler og biler taler sammen

Ny Bosch-teknologi kan forhindre næsten en tredjedel af alle motorcykelulykker.- Forbindelse mellem motorcykler og biler sikrer motorcyklernes digitale synlighed- Dirk Hoheisel fra ledelsen hos Bosch: “Vi skaber en digital beskyttelse for motorcyklister”- Motorcyklister har 18 gange større risiko for at blive dræbt i en ulykke end bilister - Bosch-udviklingsprojekt med partnere som Autotalks, Cohda Wireless og DucatiStuttgart, Tyskland – Årets første varme dage markerer starten på motorcykelsæsonen – og desværre et stigende antal trafikulykker. Motorcyklister er blandt de mest udsatte trafikanter med 18 gange større risiko for at blive dræbt i en ulykke end bilister. Sidste år var der næsten 30.000 motorcykelulykker alene i Tyskland, og ca. 600 af disse kostede menneskeliv. En af hovedårsagerne er, at motorcyklisterne ofte bliver overset i trafikken – både i vejkryds og ved..

Jubilæumsfest og åbent hus hos Cap's Harley-Davidson

20 års jubilæum, sesonstart og stort åbent hus, hon Cap's Harley-Davidson på lørdag 1. april kl 10-16Da Cap’s Harley-Davidson den 5. april 1997 åbnede for første gang var det i snevejr! Vejret tegner noget bedre på lørdag, hvor de to Cap’s Harley-Davidson butikker i Aarhus og København både markerer sæsonstarten og fejrer 20 års jubilæum med et brag af et Åbent Hus. Ud over de sædvanlige aktiviteter med demokørsel, livemusik, god sager fra grillen, kolde drikke, kaffe og rundstykker til de morgenfriske giver de to forretninger den ekstra gas med en lang række vilde og sjove Åbent Hus aktiviteter. Du kan se hele programmet på nedenstående link. Bemærk der er aktiviteter, som foregår i begge butikker, og aktiviteter, der kun foregår i hhv. Aarhus og København. Dørene åbnes kl. 10.

Olli Hermans drømmemotorcykel Penelope

Olli Herman (34) har siden, han var dreng, drømt om to ting: at blive en rockstjerne og køre på en custom Harley-Davidson® chopper. Som frontfigur i rockbandet Reckless Love har Olli allerede stjernestatus. Med Penelope har han også fået sit ønske om en custom Harley-Davidson opfyldt.“Jeg har altid villet have en Harley-Davidson. Alle mine idoler kørte på Harley. Billy Idol, David Lee Roth, fyrene fra Mötley Crüe, Rob Halford fra Judas Priest. Da jeg første gang hørte en Harley, var jeg solgt. Lyden er fantastisk.”, fortæller Olli Herman.Han fortsætter: “Jeg er altid gået efter en chopper. En lang, slank model. For mig føles det helt rigtigt. Jeg elsker flashy og ekstravagante designs. For mig har chopperne med deres lange front altid været de mest iøjnefaldende.”Penelope projektet startede for et år siden, da Olli besøgte Harley-Davidson Tampere i Finland og havde en snak..

Tjekliste til bilferien

9.000 biler bryder sammen på sommerens bilferie. Se her hvad bileksperterne anbefaler, du kontrollerer på bilen inden afrejse.Over 1.600.000 danske bilejere holder om få uger sommerferie bag eget rat, viser en Applus Bilsyn-undersøgelse blandt 2.290 bilejere.Men selvom hele 89 procent af danskere, der skal på bilferie, løber bilen igennem inden afrejse, så undgår mange ikke, at bilen bryder sammen. Alt for mange gennemgår kun bilen overfladisk. Flere fejl på ældre bilerDet forklarer man hos Applus Bilsyn, der har nærstuderet bilisternes forberedelse."Vi ved fra vores undersøgelse, at langt hovedparten udelukkende kontrollerer ting som oliestanden, dæktrykket, kølervæske og sprinklervæsken. Det er også vigtigt. Imidlertid bør man også undersøge andre dele af bilen, især hvis den er ældre og godt slidt. Ældre biler er i udgangspunktet mere slidte end yngre, og det øger..

Kom sikkert på ferie, også med campingvogn

Campingvognens dæk udgør en stor og ofte overset risiko, når du skal ned gennem Europa på den årlige sommerferie. Dækkene på campingvogne og autocampere bliver sjældent slidt ned, i stedet mørner de over tid – og det kan have store konsekvenser for sikkerheden, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Jesper Sørensen.Jesper Sørensen uddyber: ”Det er falsk tryghed, hvis du nøjes med at måle dækkets mønsterdybde og tror, alt er vel, fordi den er over de påkrævede 1,6 mm. Dæks holdbarhed handler ikke kun om kilometertal og mønsterdybde, især ikke når det drejer sig om campingvogne og autocampere. Gummiet ændrer sig over tid og bliver stift – og det er særdeles farligt, især ved de høje hastigheder på den tyske Autobahn”. Danske dæk er ofte gamle og dårlige – og udgør en sikkerhedsrisikoVejhjælpere i Tyskland konkluderer, at danske bilister ikke har styr på deres dæk. Især er..

10 tips til en god sommerferie – også i bilen

Det er ferietid, bilen er pakket, og familien er på vej mod fjerne horisonter. Tjek bilen godt igennem inden take-off og øv dig på at skifte dæk - det er så meget rarere at eksperimentere med hjemme i carporten end på en italiensk autostrada. Og tjek reglerne i de lande, du kører igennem. Teknisk chef fra Bridgestone Jesper Sørensen giver her sine bedste tips til en vellykket kør-selv-ferie.1. Planlæg ruten hjemmefra. Tjek trafikmeldinger og hold jer væk fra storbyerne morgen og eftermiddag.2. Husk pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Husk også advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer. 3. Vær opmærksom på miljøzonerne i flere byer i Tyskland og Italien. I Italien skal du købe mærket lokalt, men du kan købe det tyske miljømærke flere steder herhjemme,..

10 tips til en sikker kør-selv-ferie gennem Europa

Kør-selv-ferie er frihed, uafhængighed og masser af oplevelser som familie. Men der er også nogle udfordringer på turen gennem Europa, lige fra Kassel bakker, Stau og børn, der skændes på bagsædet. Vi klæder dig på til køreturen med de allerbedste tips til en sikker tur for hele familien.1. Tjek dæktrykketNår du pakker bilen med badevinger, luftmadrasser og alle remedierne til en god sommer, kommer der ekstra vægt på. Husk at tjekke dæktrykket og få eventuelt lidt ekstra luft i dækkene.2. Tjek, hvilke dokumenter og udstyr, du SKAL have medHusk pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Også advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer er lovpligtigt nogle steder. 3. Tjek dine dæk, før du skal køre langt - og hurtigt”Skal du ud og køre langt, og måske også..

Firestone har allerede sparket Grøn Koncert i gang

Firestone drager igen i år afsted på Grøn Koncert som sponsor. Men før den grønne musik fyres af midt i juli, har Firestone overrasket flere ’muskelsvindlere’ med gratis dæk til bilen.Med vekslende skydække og spredte byger kan sommeren synes lang væk – men Grøn Koncert står for døren og vidner om, at vi snart kan slænge os på en sommervarm mark omgivet af glade venner, god musik og kolde fadøl. Igen i år er dækproducenten Firestone sponsor for Grøn Koncert. Men i år tog Firestone forskud på festlighederne og overraskede flere af deltagerne på Muskelsvindfondens landsmøde i slutningen af maj. Erik Kolvig-Raun fra First Stop Korsør Vulkanisering havde nemlig pakket bilen med gratis Firestone-dæk for at køre afsted til landsmødet på Musholm.For sejt! Vild og varm på brede dæk”Tak til Firestone, som under Muskelsvindfondens landsmøde sendte et par ansatte ud for at skifte..

Husk kreditkortet når du lejer bil på ferien

Skal du leje bil på ferien kan det være en god idé at medbringe et kreditkort for at være på den sikre side. Ellers kan du risikere at skulle betale ekstra for forsikring eller i værste fald, at biludlejeren nægter at udlevere bilen.Sommerferien er over os og for mange danskeres vedkommende skal ferieugerne tilbringes i udlandet. Mange danskere som skal leje bil på rejsen vælger at gøre dette hjemmefra. Dermed er det eneste de skal gøre, når de ankommer på destinationen er at hente bilen. Det er en god strategi, da det gør det muligt at researche på forskellige muligheder i god ro og mag derhjemme. Nægtede at udlevere bilenI mange tilfælde er det nok at medbringe et debetkort på ferien, når du skal leje bil, men vil du være på den sikre side bør du derudover medbringe et kreditkort. Man kan nemlig komme ud for nogle ubehagelige overraskelser hos biludlejeren, hvis man kun er i..

8.000 biler må ringe efter autohjælp i sommerferien

Tusindvis af danske bilister må taste nummeret på autohjælp, når bilen rammes af uheld i udlandet. Biltjek inden afrejse kan spare dig for mange problemer, forklarer Applus Bilsyn.Devisen om rettidig omhu gælder ikke blot i shippingbranchen, men også i forbindelse med bilferien.Flest ringer på grund af defektSidste sommer måtte mere end 8.000 bilister kontakte SOS International på sommerferien i udlandet, i mange tilfælde fordi bilen overophedede, bremserne gik en tur, eller batterierne afladede, viser oplysninger fra SOS International. I 70 procent af tilfældene ringede bilisterne på grund af mekaniske defekter på bilen.Tag problemerne i opløbetMen mange problemer kan rent faktisk undgås ved tjekke bilen før afgang, forklarer Applus Bilsyn.”Skader som f.eks. overophedning af motoren kan jo undgås ved, at man selv sørger for tilstrækkelig med kølervæske på bilen. Derimod er..

Børn og trafik er en leg

Det kan være legende let, når børn skal lære at gå og cykle sikkert i trafikken. Det viser erfaringerne med et nyt trafikunivers for de mindste børn på DR Ramasjang, som Rådet for Sikker Trafik er medafsender på. Nu er nye programmer klar til de mindste børn.Humor, populære sange og sjove lege har fået flere forældre ud i trafikken for at lære deres børn, hvordan man går og cykler sikkert på vejen. Det viser en evaluering af de første afsnit af DR Ramasjang-programmet 'Sikker & Søn', hvor en far og hans søn udsætter sig selv for utallige udfordringer i trafikken og samtidig får afleveret mange nyttige trafiktips til de børn, der ser med. Det er Rådet for Sikker Trafik, Nordea-fonden og DR, der står bag programmerne, som er en afløser fra Børnenes Trafikklub, der i årtier har lært de mindste børn om reglerne i trafikken. - Med 'Sikker & Søn' prøver vi at lege med..

Harley-Davidson Desert Wolves - en lidt skør idé

Tre motorcykler, tre venner, én lidt skør idé: 10 dage på 2 hjul i Saharas ørken, hvor motorcykler, telte, tøj og supportbil er designet og lavet udelukkende til den her tur. Og de laver naturligvis en film om det også.Desert Wolves’ Harley-Davidson® motorcykler kan lige nu opleves på Wheels and Waves festivalen, der afholdes fra den 14.-18. juni i det smukke Biarritz i den sydvestlige del af Frankrig.De tre motorcykler startede deres liv som Harley-Davidson 1200 Roadsters hos David Borras, som er drivkraften bag El Solitario (“den ensomme ulv”), er en ikonisk custom-bygger i Galicien i det nordvestlige Spanien.Det at ombygge en ren gadecykel til noget, der kan klare sig i Sahara, det er lidt af en kunst – og det har El Solitario gjort. Harley-Davidson Roadster™ er en meget kompetent all-rounder med et sporty look, og så er den også meget velegnet til ombygning – derfor..

Ossi Reisinger åd bjerget med Battlecross dæk

Østrigeren Ossi Reisinger gav baghjul til konkurrenterne i ikke mindre end to af fire løb i det legendariske Erzberg Rodeo, der blev kørt over fire dage den 15.-18. juni. I et løb, hvor kun et fåtal af kørerne passerer målstregen, åd Reisinger det ikoniske ’jern-bjerg’ med sin Husqvarna og Bridgestone Battlecross dæk.Erzberg Rodeo handler ikke om at vinde kassen. Der er heller ikke lukrative kontrakter eller mesterskabstitler på spil. Til gengæld strømmer mere end 1500 kørere fra hele verden til Østrig, alene med det formål at udfordre sig selv og det ikoniske ’jern-bjerg’ Erzberg til det yderste i løbet af fire dage med adrenalin, sved og skuffelse. Reisinger nappede den øverste plads på skamlen efter første dags løb, Kärcher Rocket Ride. Her liner kørerne op i grupper af seks, som starter i MX-stil med startmaskine og transponder timing og kæmper om at komme hurtigst..

Nyt showroom med garageporte i Støvring

På fredag åbner Novoferm et nyt showroom i Støvring i Nordjylland. Her finder du markedets bedste udvalg af garageporte helt ned til priser fra kr. 5.495 – og det inklusive al den automatik, du kan ønske dig.Nu åbner Novoferm et showroom på Hobrovej 119, 9530 Støvring (v. F24-tanken), hvorfra der sælges direkte til privatkunder. Åbningsdagene er på fredag den 9. juni kl. 14 - 18 og lørdag den 10. juni kl. 10 - 14. Udstillingen byder på et bredt udvalg af garageporte i forskellige designvarianter og farver samt alt i automatik og betjeningsudstyr. Så uanset om du søger inspiration til et nyt byggeri eller er i gang med at renovere garagen derhjemme, kan du helt sikkert finde det, du har brug for.Unik port, som matcher dit hus perfektNovoferms udvalg af designs og farver er så stort, at der er rig mulighed for at udforme din garageport, så den passer til netop dit hus og..

Sælg bilen med sommerrabat og køb ny bil dagen efter

Autocom, Danmarks førende online bilauktion, er i sommerhumør og nedsætter for en periode gebyret for Totalservice til kun 1.500 kroner. Så kan den gamle bil hurtigere blive solgt og en ny komme i carporten.Sommerdækkene er slidte, og bilen trænger til det helt store eftersyn. Det nyeste sikkerhedsudstyr mangler måske, og brændstoføkonomien er ikke på niveau med moderne bilers. Desuden venter der måske en flere uger lang bilferie forude. Og den skal ikke rammes af problemer med en slidt bil, der pludselig bryder sammen. Med andre ord er der masser af gode argumenter for at skifte bil nu. Og det vil Autocom, Danmarks ældste og førende online bilauktion, nu bakke op om med et godt tilbud.– Vi nedsætter gebyret på Totalservice fra 2.500 kroner til 1.500 kroner, hvis man booker senest 14. juli. Men jeg vil opfordre alle til at bestille så tidligt som muligt, så der ikke opstår..

Bridgestone modtager pris for sin innovative teknologi

Dækproducenten Bridgestone er på forkant den teknologiske udvikling inde for dækteknologi, miljø og brændstofforbrug. Derfor modtog Bridgestone, som den eneste dækproducent, Volkswagen Gruppens prestigefyldte pris for Innovation & Teknologi ved den 15. udgave af Volkswagen Group Awards i Berlin. Globalt set var der kun syv af VW Gruppens leverandører, der modtog denne pris.CEO & President for Bridgestone EMEA Paolo Ferrari understregede Bridgestones dedikation til udvikling af ny teknologi, da han modtog prisen: “Innovation handler om forandring og hver eneste forandring, der kræver en betydelig teknologisk opgradering er for os, som førende i branchen, en mulighed – så vi rider på denne bølge, imødeser denne bølge, og sammen med partnere som Volkswagen Gruppen kan vi være på forkant med den nyeste teknologi.”Højteknologisk design og gummiblanding med nano-teknologi giver bedre..

Jacon Biler åbner salgskontor i København

For at være endnu tættere på vores nuværende og nye sjællandske kunder har vi valgt at åbne et salgskontor på Sluseholmen 2, København SV, den 1. september 2017.Jacon Biler blev etableret i 1996 af Finn Jacobsen og Thomas Conradsen. Med afsæt i virksomhedens bilhus i Fredericia, der samtidig tæller showroom med 120-150 brugte premium-biler og topmoderne værksted, servicerer Jacon Biler kunder i hele Danmark.Fredericia, Hamborg, København”For 12 år siden etablerede Jacon Biler et indkøbskontor i Hamborg med et lokalt team. Teamet skulle sikre, at de rigtige biler, med det helt rigtige udstyr, blev indkøbt til konkurrencedygtige priser. Og som en del af den fortsatte udvikling har vi nu valgt at etablere et salgskontor i København den 1. september 2017,” fortæller Thomas Conradsen.Baggrunden for at åbne salgskontoret i København er et ønske om at være helt tæt på nuværende og..

Vi fejrer 60 år med harley-davidson sportster

Siden 1957 har Sportster modellerne begejstret motorcykelkørere, og det har været 60 år med konstant udvikling…Harley-Davidson® Sportster™ har været i produktion i 60 år. Lidt af en bedrift, når man tænker på, hvor meget verden har forandret sig – og Sportster er fulgt med.Sportster™ blev til i en tid med skarp konkurrence fra britiske producenter, og det hele startede med udgangspunkt i K modellen (1952-56) og dens krumtapshuse, dog blev sideventilerne i 55ci (883cc) motoren udskiftet med overliggende ventiler. Man holdt også fast i den hydrauliske affjedring for og bag, som var ret avanceret på det tidspunkt.Med de nye XL modeller indfriede Sportster motorcyklerne straks forventningerne i forhold til salg og muligheder inden for ombygning. Og siden har modellerne været under konstant udvikling, hvor man både har kunnet efterleve kundernes ønsker og også sat sit klare..

Kør grønt og hurtigt rundt med varer

Ny miljøvenlig delivery knallert med el-motor kører op til 50 km på en opladningNu er det både grønnere og mere økonomisk at transportere varer og gods rundt i lokalområdet. MGB delivery knallerten, som også klarer tunge laster, er videreudviklet til en ny el-drevet version. En fleksibel løsning til forretninger og virksomheder med et begrænset transportbehov.Med op til 50 km på en opladning, som koster cirka 1 krone, er knallertens 60 Volt el-motor særdeles billig i drift. Den fås med en effekt på op til 3000 Watt og får strøm fra en batteripakke med en kapacitet på op til 45 Ampere-timer. Der er nem adgang til batterierne, som er placeret under ladet.Stort lad Ladet på 90x100 cm er beklædt med stål, kan tippes og tager en last på helt op til 250 kilo. I praksis anbefales det at køre med mindre, så knallerten er lettere at styre gennem trafikken.Når man drejer på..

Sænk farten: 66.500 nye skolebørn i trafikken

Omkring 66.500 nye skolebørn bevæger sig i de kommende dage ud i trafikken. For mange er det en helt ny situation. Få fem råd til at passe på de små.Sidst år begyndte 66.574 børn i skole ifølge Undervisningsministeriet. Når et tilsvarende antal børn i august for alvor bevæger sig ud i trafikken, er der god grund til at passe ekstra på. Især hvis man har for vane at køre for hurtigt, og det har mange, afslører en undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.206 bilister.For høj fart ved skoler90 procent af bilisterne i undersøgelsen er opmærksomme på skolestartkampagnerne. Alligevel oplever lige så mange respondenter bilister, der ?kører for stærkt ved skoler’. 20 procent møder biler, der ikke holder for skolepatruljen og næsten lige så mange, der kører ?mod ensretningen’ ved skolen.”Tallene indikerer, at mange bilister tilsyneladende har for travlt. Det kan hænge sammen med, at..

5 gode råd: Hjælp dit skolebarn til en sikker start i trafikken

Er dit barn blandt de 66.500, der skal begynde i skolen, så få her fem råd til at passe på særligt farlige trafiksituationer.Når små børn kommer til skade i trafikken, så skyldes det typisk, at de er optaget af leg og samtaler med andre børn. Det er nogle af hovedkonklusionerne i en dybdeanalyse af 27 alvorlige ulykker med fodgængere i byer, som er lavet af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU).Tag dit barn i TrafikskoleDerfor bør forældre til nye skolebørn bruge tid på træne skoletrafiksituationer op til og efter, at skolen er begyndt.Sådan lyder rådet fra Applus Bilsyn, der hver sommer gør opmærksom på behovet for trafiksikkerhed for de mindste. ”Det er vigtigt at øve trafiksikkerhed med børnene. Antallet af biler stiger, hvilket betyder, at der kommer mere trafik på vejene. Selvom hovedparten af bilisterne er opmærksomme på skolestartskampagner, så kan vi se i..

To unikke Packard-biler kommer under hammeren

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> To unikke Packard-biler kommer under hammeren // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Farlige busser: Flere Dana Cup-sager i vente med ny synslovgivning

Antallet af sager om nysynede busser med graverende sikkerhedsfejl kan stige i fremtiden, advarer Applus Bilsyn. Kommende liberalisering af synsloven bekymrer.Der kan fremover blive flere ’Dana Cup-sager’ og dermed tilfælde med busser og andre køretøjer, som kører rundt i trafikken på trods af, at de er fyldt med fejl. Årsagen er den kommende liberalisering af synslovgivningen, som kan blive uden den nuværende § 6. Paragraffen sikrer adskillelse mellem dem, der reparerer og kontrollerer. Sådan lyder vurderingen fra Applus Bilsyn, som er bekymrede over den endelige udformning af loven, der træder i kraft i maj 2018.Stramning vil forbedre kontrol”Vores bekymring går på, at ’Dana Cup-sagen’ ikke bliver en enlig svale. I dag er udførelse af syn og reparationer på køretøjer adskilt. Men spørgsmålet er, om en yderligere liberalisering kan fastholde denne adskillelse? Vi mener, at..

Klimaneutrale biler: Syntetiske brændstoffer ændrer CO2 til et råstof

Bosch-undersøgelse viser stort potentiale for at reducere CO2-emissionen- For at nå klimamålene er der behov for mere end elektromobilitet - Koncernchef Denner fra Bosch: “Forbrændingsmotoren kan blive et CO2-neutralt drev” - Syntetiske brændstoffer kan tilsættes traditionelle brændstoffer og derved spille en direkte rolle i reduktionen af CO2-emission fra den eksisterende bilflåde- Hvis syntetiske brændstoffer anvendes som planlagt i biler, vil de have potentiale til at spare 2,8 gigatons CO2 i Europa frem til 2050 Gerlingen, Tyskland – Indtil for få år siden var en CO2-neutral forbrændingsmotor noget, man kun kunne drømme om. Nu kan det snart blive en realitet. Hemmeligheden ligger i syntetiske eller CO2-neutrale brændstoffer, hvis produktionsproces binder CO2. Derved bliver denne drivhusgas et råstof, som benzin, diesel og naturgas kan fremstilles af ved hjælp af..

Verdensnyhed: Bosch udarbejder kort, der bruger radarsignaler til automatiseret kørsel

Succesrigt samarbejde med TomTom.- Det forventes, at de første køretøjer senest i 2020 vil levere data til radar road signature i Europa og USA.- Med radar road signature vil automatiserede køretøjer til enhver tid pålideligt kunne bestemme deres position, siger Hoheisel fra ledelsen hos Bosch. - Radar road signature fra Bosch er kompatibel med alle konventionelle kortformater.Stuttgart – Bosch og den hollandske udbyder af kort- og trafikdata TomTom har opnået et gennembrud i udviklingen af kort med høj opløsning til automatiseret kørsel. Det er lykkedes leverandøren af teknologi og serviceydelser som den første i verden at udarbejde et lokaliseringslag på basis af radarsignaler – et lag, der vil være absolut nødvendigt for kort som disse. Hidtil er videodata blevet brugt til dette formål. Bosch’s radar road signature er sammensat af milliarder af individuelle reflekspunkter. Disse..

Bosch og Daimler demonstrerer førerløs parkering

Verdenspremiere i en parkeringsgarage på Mercedes-Benz-museet.- Automatisk, smartphone-baseret parkeringsservice lanceret som et pilotprojekt i Mercedes-Benz-museets parkeringsgarage. - Bosch leverer infrastruktur; bilteknologi fra Daimler.- Førerløs parkering sparer tid og reducerer stress.Stuttgart, Tyskland – Manual parkering tilhører nu fortiden. I Mercedes-Benz-museets parkeringsgarage i Stuttgart har Bosch og Daimler realiseret en automatisk parkeringsservice. Med en kommando fra en smartphone kan bilister nu automatisk parkere biler på tildelte pladser uden at skulle overvåge køretøjets bevægelser. Automatiseret parkeringsservice er en vigtig milepæl på vejen mod autonom kørsel. Pilotløsningen i Mercedes-Benz-museets parkeringsgarage er verdens første infrastrukturbaserede løsning til en fuldautomatiseret parkeringsservice under virkelige forhold med og uden en fører..

Danskere sætter ny verdensrekord: Fra 0 til 200 km/t på under 4 sekunder - drevet af batterier

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); De to fætre fra True Cousins har igen flyttet grænserne for, hvad der er muligt at opnå indenfor batteridrevet motorsport. Med den elektriske motorcykel Silver Bullitt, lykkedes det i weekenden at sætte ny verdensrekord med en tid på 4,82 sek over 201 meter på Malmø Raceway. Det betyder at de lige nu har den hurtigst accelererende elektriske motorcykel i verden. Video kan frit brugDa vi ankom til Malmø i weekenden for at køre, havde Silver Bullitt blot kørt 5.26 som bedste tid i år. Med ændret opsætning og en effekt på ca. 450 HK, nåede vi i de første par løb under 5 sek, som allerede var et stort mål i sig selv. Og pludselig havde vi sat en tid på 4.86 sek - en klar forbedring..

Mobilitet til storbyer: Boschs fremtid ligger inden for smart cities

Bosch Mobility Experience 2017 - #BoschME- Teknologiske løsninger for bedre livskvalitet i byerne- Bosch’s vision for urban mobilitet: ingen emission, ingen stress, ingen ulykker- Allerede 14 vigtige smart city-projekter på verdensplan- Bosch Mobility Solutions vokser tre gange så hurtigt som markedet i 2017Bosch bliver serviceudbyder inden for mobilitet til storbyer. I fremtiden vil virksomheden have større fokus på udvikling og levering af mobilitetsløsninger til forbundne smart cities. Efterspørgslen efter intelligente mobilitetskoncepter til det urbane miljø stiger hurtigt på verdensplan. Megabyer over hele verden er fyldt til bristepunktet. Mange steder truer et totalt trafikkaos. Flere og flere mennesker vender tilbage til byerne eller vil bo der i fremtiden. I 2050 vil der være mere end 6 milliarder mennesker, der bor i megabyer, hvilket er dobbelt så mange som nu. Den urbane..

Vinterdæk kan give falsk tryghed

I år nåede du det, du fik skiftet til vinterdæk i god tid. Du er - med rette - stolt af dig selv og føler dig klædt på til vintervejrets udfordringer. Men måske er det slet ikke godt nok; et vinterdæk er nemlig ikke bare et vinterdæk. Brugte og måske slidte vinterdæk kan gå ud over sikkerheden, fortæller Jesper Sørensen, teknisk chef hos dækproducenten Bridgestone.Tjek om det brugte vinterdæk er sikkert nokVinterdækket skal kunne gribe effektivt fat i både dyb sne og fastkørt is, og det skal kunne bortlede store mængder vand og slud - her er dækkets mønsterdybde helt afgørende. Sørg for at måle mønsterdybden, før du sætter dækkene fra sidste år på bilen. Det gør du med en mønsterdybdemåler - mål i hver af de centrale riller og på mindst to punkter i hver rille. Husk at måle alle fire dæk. Hvis du ikke selv har en mønsterdybdemåler, så kør forbi dit lokale autoværksted til et gratis..

Nyt Battlecross X10 bider godt i sandet

MX-dæk testet af de professionelle er nu tilgængeligt for alle kørere!Med lanceringen af det nye Battlecross X10 til brug i sandet terræn er Bridgestone’s nye generation af MX-dæk komplet. Battlecross X10 har et avanceret, nyt slidbanedesign og øget blokdeformation, så kørere får en stærkere trækkraft, bedre selvrensning af dæk og bedre sideværts kontrol ved kørsel på alle slags sandede underlag.Det nye dæk er udviklet og testet af topkørere på MX-banerne. Med det nye dækdesign i Bridgestone’s Battlecross-sortiment kan alle kørere – fra mestre til nybegyndere – nu få en højere ydelse på sandede underlag.Mere deformation, mere trækkraftNøglen til X10´s uovertrufne trækkraft er blokdeformation. Det nye mønster har mindre langsgående stivhed i dets centrale del. Det giver en større blokdeformation under rotation, så blokkenes kanter får mere greb. Samtidig forbedrer det dækkets evne til..

Gør-det-selv-guide: 835.000 skal have vinterdæk på bilen i oktober

Nationalsport: I oktober sætter knap hver tredje bilist vinterdæk på bilen for at køre mere sikkert, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn. Få her synskædens gør-det-selv-råd til hvordan du skifter dæk korrekt, og hvilket udstyr du skal have.Skifte til vinterdæk er praktisk talt nationalsport herhjemme. På trods af et, sammenlignet med Sverige og Norge, relativt mildt vintervejr, så vælger omkring 90 procent af danskerne hvert år at konvertere til vinterdæk. 30 procent af landets, ifølge Danmarks Statistik, 2.786.472 bil- eller varevognsejere går allerede til makronerne i oktober.Det fremgår af en efterårsfrisk undersøgelse af Applus Bilsyn foretaget blandt 1.465 køretøjsejere. Øget sikkerhed?Skal man frem med forbrugerluppen, så er det, sagt meget generelt, de ekstra ansvarlige og påpasselige bilister, som allerede er ude med dækjernet eller henne hos forhandleren, her i..

Danmarks bedste begynderbil: VW Up

For en førstegangskøber er Volkswagen Up det mest økonomiske køb. Det skyldes god gensalgsværdi og lave driftsomkostninger, viser analyse fra bilpriser.dk.For en førstegangskøber er bilverdenen en jungle. Skal jeg købe nyt? Skal jeg købe brugt? Hvilket mærke skal det være, og kan jeg få alle mine ønsker opfyldt for de måske 100.000 kroner, der er på budgettet? Det vil vi med hjælp fra bilpriser.dk her prøve at svare på.- Med den viden, vi har om bilmarkedet, synes vi, at det vil være oplagt at dele ud af den til gavn for de danske bilkøbere. Og det vil vi gøre løbende. Denne guide er kun den første, fortæller direktøren for bilpriser.dk, Thomas Groth.Og lad os springe til resultatet med det samme: Det mest sikre og økonomiske valg lige nu er en Volkswagen Up! 1.0 MPI BlueMotion Technology Take Up med fem døre, fem gear og 60 hk til 103.875 kroner inklusive levering. Den..

Oplysning om bilvask har ministerens opbakning

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen hilser oplysningskampagnen vaskbilmedomtanke.nu velkommen og opfordrer også kommunerne til at oplyse mere om miljøkonsekvenser ved hjemmevask af biler.”Det er rigtigt, at hjemmevask af biler kan medføre en belastning af miljøet med blandt andet bly og andre tungmetaller. Det vil være i de tilfælde, hvor spildevandet afledes til nedsivning på det sted, hvor vasken foregår eller til regnvandskloakken. Generelt tilrådes det derfor, at vask af biler sker i dertil indrettede vaskehaller, der i højere grad er både ressourcebesparende i forhold til vandforbrug og medfører mindre belastning af miljøet”.Sådan svarer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sit udvalg, efter at Miljø- og Fødevareudvalget havde sagt ja til at mødes med repræsentanter for Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation (BFR). Her blev udvalgsmedlemmerne..

Campen Auktioner nomineret til Europas vigtigste klassiker-bil-pris

Det er en stolt auktionarius Finn Campen, der går rundt i Randers i disse dage og øver sit skoletyske: Auktionshuset er nemlig nomineret til den store tyske klassikerpris ”Das Goldnene Klassik-Lenkrad”, der som en anden Oscar-uddeling hvert år hædrer både biler, personer og begivenheder der har gjort noget særligt for eller i klassikerverdenen. Det er primært det anseelige tyske magasin Auto Bild Klassik der står bag, og det er syvende gang prisoverrækkelserne finder sted. Hvert år under stor international bevågenhed og med meget stor deltagelse af magasinets læsere, der stemmer i et antal forskellige kategorier. Campen Auktioner er nomineret i kategorien ”Årets Fund” for ladefundet med 26 veteranbiler i det Sjællandske Boeslunde, auktion #352.I samme kategori har de tidligere vindere været alt fra bilforhandlere, der har gemt en komplet forretning væk i fyrre år til genfundne..

Sådan får du ungerne med ud i efterårsferien - Geocaching!

Efterårsferien står for døren med en eksplosion af farver, kastanjer og forhåbentlig høj sol. Men hvad nu? Ungerne vil hellere se YouTube-videoer og snappe med vennerne. Gode råd er dyre – eller er de? Geocaching er en oplagt måde at lokke hele familien med ud på. En spændende skattejagt kan godt konkurrere med diverse elektroniske medier, især når I skal bruge den uundværlige mobiltelefon.Sæt krydderi på turen og lok familien med udSkal I tilbringe kartoffelferien i sommerhus, på familiebesøg eller derhjemme med familien? Grib ungerne og deres mobiler og sæt lidt ekstra krydderi på køreturen, gå- eller cykelturen. Skal du have børnebørnene på besøg, er en spændende skattejagt et godt lokkemiddel til at få dem væk fra skærmen og ud i naturen. Kombiner køreturen med en sjov skattejagt – du bliver bidt af det!Du kan geocache lige uden for din egen hoveddør, eller du kan bruge..

31.000 geocaching skatte i Danmark – og 3 millioner worldwide

Geocaching går amok! Efteråret 2016 er der 15 millioner aktive geocachere over hele verden på jagt efter knap 3 millioner skjulte skatte. I Danmark er omkring 40.000 skattejægere registreret, og der ligger 31.000 skatte skjult rundt om i det danske land. Turistforeninger, campingpladser og virksomheder har set ideen og udnytter jagtens fascination i deres markedsføring. Hop med på trenden.Geocaching – tekniknørdernes våde drøm? Ikke kun! Selvfølgelig fylder nørderne – de holder skarpt øje med nye caches og drager ud i nattens mulm og mørke for at være den allerførste til at finde cachen og skrive i logbogen. Men også pensionister og børnefamilier er bidt af jagten. Den første cache blev anbragt den 3. maj 2000 af Dave Ulmer fra Beaver Creek i Oregon. I dag ligger der næsten 3 millioner geocaches over hele verden. Efterårsferie? Geocaching er den ultimative turistguideBrug geocaching..

Gratis rådgivning om elbiler tilbydes kommunerne

Projekt hjælper kommuner og hjemmepleje med at igangsætte eller accelerere den grønne omstilling med brug af elbiler i hjemmeplejenStørre andel af elbiler i kommunerne og øget anvendelse af elbiler i hjemmeplejen, det er målet med et projekt fra rådgivningsvirksomheden Fleetwise. Projektet skal synliggøre og demonstrere mulighederne for at bruge elbiler i hjemmeplejen hos landets kommuner.Gratis rådgivning og adgang til ekspertvidenMed projektet 'Flere elbiler i hjemmeplejen', er det muligt at tilbyde gratis rådgivning og hjælp til hvad de enkelte kommuner har brug for, i vurdering af muligheder og konsekvenser ved at anvende elbiler i hjemmeplejen. Det afgørende er, at bringe processen videre og frem til afklaring og handling.Eksempler på gratis ydelser er information og markedsoverblik på priser og afgifter, økonomiske sammenligninger af elbiler i forhold til..

Gratis rustkontrol i oktober: Bilsynskæde til kamp mod rustne biler

Applus Bilsyn tilbyder i oktober gratis rustkontrol til alle bilsynskunder over hele landet. - Rust opstår især om vinteren, så det er det rette tidspunkt at få et tjek, forklarer rusteksperterne.Mens det våde efterårsvejr har meldt sin ankomst, og der endnu ikke er faldet sne, tilbyder 145 Applus Bilsynshaller over hele landet nu gratis rusttjek i forbindelse med bilsyn i hele oktober.Og det tilbud bør man tage imod, hvis man frygter rust på bilen, lyder opfordringen fra Applus Bilsyn.Mere end hver anden rustskade opstår om vinteren?Biler uden eller med kun lidt rustbeskyttelse, eller biler, der er begyndt at korrodere, er ekstra udsatte i vådt vejr, især om efteråret og vinteren. Men får man undersøgt bilen for rust, har man mulighed for at tage problemerne i opløbet og dermed spare udgifterne til de reparationer, der ellers følger. Ifølge vores egen undersøgelse opstår..

Komplet museum sælges efter SKAT-beslutning: Ejeren er fortsat glad!

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Komplet museum sælges efter SKAT-beslutning: Ejeren er... // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules:..

Politi vil stoppe uopmærksomme bilister

Siden januar har flere end 19.000 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet. I næste uge (uge 40) gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Kontrollen er en del af kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.En bilist kører ud af vejen slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t. Det syn møder politiet alt for ofte, når de foretager færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene siden januar har politikredsene delt 19.440 bøder ud til trafikanter (biler, varevogne, lastbiler, busser, scootere og cyklister), der brugte deres håndholdte mobil, mens de kørte i trafikken. - Der er uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at flere trafikanter har..

Dow Jones anerkender Bridgestone på verdensplan som bæredygtig virksomhed

Dæk med gummi fra en ørkenbusk, dækteknologi der reducerer brugen af brændstof og mål om reduktion af CO2. Med tildelingen af Dow Jones Sustainability Indices World har Dow Jones anerkendt Bridgestone for sin langsigtede indsats for økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighedFor syvende år i træk er Bridgestone blevet tildelt Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) i regionen Asia Pacific – og som noget helt nyt har Bridgestone nu også opnået den eftertragtede anerkendelse på globalt plan med tildelingen af Dow Jones Sustainability Indices World. Bridgestone vurderet som brancheleder inden for innovationDJSJ vurderer virksomhederne på en række generelle og branchespecifikke faktorer. Inden for innovation opnåede Bridgestone den højeste score i branchen.Et af Bridgestones nytænkende initiativer omfatter udviklingen af den næste generation af brændstofeffektiv dækteknologi, kaldet..

Bridgestones Run Flat sportsdæk

Kun de bedste præstationer er gode nok til den nye GiuliaEjere af den nye Alfa Romeo Giulia vil køre af sted med en ekstra bonus til sommer, når de kører ud på Bridgestones Potenza S001 sportsdæk med den ekstra tryghed, som Run Flat (RFT) teknologien giver dem. For mere end et år siden kontaktede Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Bridgestone, fordi de var på udkig efter det ypperste tilbehør til selskabets nye flagskibs-sportssedan."Potenza S001 er storfavorit hos sporty bilister over alt; de elsker den responsive handling og præcision. Og så giver det ro i sindet at køre med Run Flat dækkene, som er perfekt match til den nye Giulia", siger Christophe de Valroger, Vice President Original Equipment, Bridgestone Europe. Bridgestone har førertrøjen på inden for udviklingen af RFT-dæk. Run Flat teknologien giver bilisterne sikkerhed ved en punktering, for selv uden luft i dækket kan man..

Nu slutter sejlsæsonen: Her er godt nyt til 90.000 lystbådsejere

Sejlsæsonen er snart overstået. Skal du i den forbindelse fragte din båd, så kan du nu skrue op for farten med en Tempo 100-godkendelse.Landets omkring 90.000 ejere af en bådtrailer kan nu køre 100 km/t på motorvejen i stedet for 80 km/t. På motortrafikveje og landeveje er hastighedsgrænsen hævet med 10 km/t til henholdsvis 90 og 80 km/t. Eneste krav er, at traileren er Tempo 100-godkendt, oplyser Applus Bilsyn, der gennemfører Tempo 100-godkendelser af bådtrailere.Også bedre trafiksikkerhedDermed får ejere af bådtrailere ikke blot mulighed for at skære i transporttiden, det bliver også mere sikkert, forklarer man hos Danske Tursejlere, foreningen for danske lystsejlere.?Der kan hurtigt opstå farlige situationer i trafikken, når bilister klumper sig sammen bag en bil med bådtrailer og pludselig foretager hasarderede overhalinger. Vi er glade for ændringen af reglerne, så..

Nellemann Roskilde udvider forretningsområdet

Hos Nellemann Roskilde er der travlhed i erhvervsafdelingen, hvorfor ambitionsniveauet nu hæves endnu en tak. Ny mand til at løfte den opgave, og tage endnu et skridt i den rigtige retning, er ny erhvervskonsulent Lars Budolph. Afdelingen tæller hermed fire meget dedikerede medarbejdere, som alle vil beskæftige sig med BtB salg af erhvervskøretøjer.Lars Budolph har ikke solgt biler før, men har arbejdet med BtB salg igennem de sidste 20 år, heraf 17 år ved Mars, hvor han har solgt chokolade i alle afskygninger til den danske detailbranche. ”Det er et bevist valg, at vi netop har valgt Lars. Vi tror på, at han kan bidrage til vores nye strategi om et stærkt sammentømret team, der udover den brede erfaring også vil yde en særdeles god service med udgangspunkt i vores kunder.” udtaler filialchef Martin Clair Svendsen. I afdelingen finder man allerede Mikkel Reiselbach, som..

Dæktryk-sensor nummer 200.000.000

Contineltal har produceret dæktryksensor nummer 200 millioner. TEKNOLOGI: Continental, der bl.a. udvikler og producerer dæk og teknologi til bilbranchen, har i sommer produceret dæktryksensor nummer 200 millioner. Sensorerne produceres på tre fabrikker i Frankrig, Mexico og Korea og leveres til bilfabrikanter i Europa, USA og Asien. - Siden den første sensor blev produceret i 2002, har vores forskere og teknikere løbende udviklet teknologien, så Continentals dæksensorer kan bruges i alle bilklasser. Korrekt dæktryk betyder meget for trafiksikkerheden, og med vores sensorer har føreren et præcist og aktuelt billede af trykket i alle dæk, siger Georg Nielsen, adm. direktør i Continental Dæk Danmark A/S. FAKTABOKS: Continental-koncernen Med en omsætning på 39,2 mia. € i 2015 er Continental blandt verdens førende leverandører til bilbranchen, transportsektoren, industrien og landbruget...

Sådan ungår handicappede P-bøder

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); Når man har handicap-parkeringskort gælder der lempelige regler, når man parkerer på de offentlige parkeringspladser. Men på de private p-pladser gælder andre regler. Og det er en del bilister med handicap-parkeringskort ikke klar over.Parkerings-selskabet ONEPARK styrker nu sin information til handicappede bilister, så de kan undgå ærgerlige kontrolgebyrer på grund af manglende kendskab til reglerne. Det skal være nemt at være mobil som handicappet i Danmark. Derfor er de bedste parkeringspladser ofte forbeholdt bilister med et handicap-parkeringskort. Det er ekstra brede p-båse, så man f.eks. som kørestolsbruger har plads til at komme ind og ud af bilen. Handicap p-pladserne..