Find vej: Forside » Artikler » 10 tips til en god sommerferie – også i bilen

10 tips til en god sommerferie – også i bilen

Lagt på auto356.dk den 23-08-2017 af Automaster


Det er ferietid, bilen er pakket, og familien er på vej mod fjerne horisonter. Tjek bilen godt igennem inden take-off og øv dig på at skifte dæk - det er så meget rarere at eksperimentere med hjemme i carporten end på en italiensk autostrada. Og tjek reglerne i de lande, du kører igennem. Teknisk chef fra Bridgestone Jesper Sørensen giver her sine bedste tips til en vellykket kør-selv-ferie.1. Planlæg ruten hjemmefra. Tjek trafikmeldinger og hold jer væk fra storbyerne morgen og eftermiddag.

2. Husk pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Husk også advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer.

3. Vær opmærksom på miljøzonerne i flere byer i Tyskland og Italien. I Italien skal du købe mærket lokalt, men du kan købe det tyske miljømærke flere steder herhjemme, blandt andet hos FDM.

4. Har du børn i bilen, bør du sætte dig ind i de forskellige landes regler. Østrig kræver fx, at børn under 150 cm skal benytte en selepude.

5. Har du reservehjul eller et nødhjul i bagagerummet Er der luft i det Og har du en donkraft
Jesper Sørensen forklarer forskellen på et nødhjul og et reservehjul: ”Du kan kun køre korte ture med lav hastighed med nødhjulet – få det permanente hjul repareret hurtigst muligt. Reservehjulet kan du bruge som et almindeligt hjul”.

6. Mange nye biler har ikke reservehjul – men et reparationskit med noget væske og en kompressor. Væsken sprøjtes ind i dækket, hvor den størkner og lukker mindre huller. Kompressoren pumper dækket op til et rimeligt dæktryk (det tager dog sin tid). Det er en nødløsning, og du skal få dækket repareret eller udskiftet hurtigst muligt. Bryd ikke forseglingen, før væsken skal bruges, advarer Jesper Sørensen fra Bridgestone, og husk at tjekke datoen! Væsken har begrænset levetid.

7. Tjek dine dæk hjemmefra - slid og dæktryk.
”Norge og Sverige har højere minimumskrav til mønsterdybden end herhjemme – 3 mm. mod de danske 1,6 mm. Og det koster at køre rundt på slidte dæk. Øget bremselængde, forringet styreevne og øget risiko for udskridning og akvaplaning kan have afgørende betydning i en kritisk situation. Slidte dæk har større rullemodstand og bruger mere brændstof”, fortæller Bridgestones tekniske chef.

8. Skal du skifte dine dæk før turen, kan du overveje DriveGuard. Dækket fra Bridgestone, som du kan køre videre med efter en punktering, 80 km med 80 km/timen.

9. Sørg for, at bilen HAR været til service med den der mystiske lyd eller det løse udstødningsrør.

10. Har du abonnement på vejhjælp
- tjek om det dækker på jeres destination (og på turen derned!) og kod telefonnummeret ind i din telefon.