Find vej: Forside » Artikler » Kom sikkert på ferie, også med campingvogn

Kom sikkert på ferie, også med campingvogn

Lagt på auto356.dk den 23-08-2017 af Automaster


Campingvognens dæk udgør en stor og ofte overset risiko, når du skal ned gennem Europa på den årlige sommerferie. Dækkene på campingvogne og autocampere bliver sjældent slidt ned, i stedet mørner de over tid – og det kan have store konsekvenser for sikkerheden, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Jesper Sørensen.Jesper Sørensen uddyber: ”Det er falsk tryghed, hvis du nøjes med at måle dækkets mønsterdybde og tror, alt er vel, fordi den er over de påkrævede 1,6 mm. Dæks holdbarhed handler ikke kun om kilometertal og mønsterdybde, især ikke når det drejer sig om campingvogne og autocampere. Gummiet ændrer sig over tid og bliver stift – og det er særdeles farligt, især ved de høje hastigheder på den tyske Autobahn”.

Danske dæk er ofte gamle og dårlige – og udgør en sikkerhedsrisiko

Vejhjælpere i Tyskland konkluderer, at danske bilister ikke har styr på deres dæk. Især er dækkene på skandinaviske autocampere både gamle og dårlige. Den begrænsede brug og slid bevirker, at mange strækker dækskiftet lidt for langt, oplyser If Forsikring til Ekstra Bladet.
”Tommelfingerreglen, når du kører i Danmark, er 4-5 års levetid for et sommerdæk”, fortæller Jesper Sørensen fra Bridgestone, ”men der er ingen garantier”.

Er du i tvivl om, hvor gammelt dit dæk er, kan du finde årstallet på siden af dækket. Tjek altid dækket grundigt igennem, før du drager på langfart. Og husk dæktrykket – det må gerne være lidt højere end normalt, når bil og campingvogn er tungt læsset.

Det er ikke kun farligt at køre med dårlige dæk, det er også dyrt

Kravene til dækkets mønsterdybde er flere steder højere end i Danmark, og bødetaksterne for ulovlige dæk er temmelig høje i nogle europæiske lande:

• Danmark: 1.000 kr. pr dæk
• Sverige: 1.200 svenske kr. pr dæk
• Tyskland: fra 60 euro pr dæk
• Schweiz: fra 80 euro pr dæk
• Østrig: fra 80 euro
• Italien: op til 1.600 euro pr dæk
• England: op til 2.500 pund pr dæk

Få styr på trafikreglerne i andre lande

Trafikreglerne i Europa kan være temmelig forskellige fra de danske. I Tyskland giver nedsættende håndtegn i trafikken bøder, spanske regler kræver, at du har et par ekstra briller med i bilen, og i Italien skal du være opmærksom på højre vigepligt.
Få styr på trafikreglerne i den gratis app ”Rejser til udlandet”, udviklet af Europa-Kommissionen.

Hold pauser undervejs – og kom sikkert frem

Der er en grund til, at professionelle chauffører max må køre 9 timer om dagen og højst fire en halv time ad gangen. Gør dem kunsten efter og kom sikkert frem. Indlæg pauser på turen, hvor du får strakt benene og klaret hovedet. Du kan fx bruge Geocaching til at guide dig hen til skønne steder i Danmark eller udlandet, du ellers aldrig havde opdaget. Planlæg jeres skattejagt hjemmefra og tag nogle små sjove gaver med til at bytte ud med i cacherne.

Du kan starte med Bridgestones skattejagt med 30 skatte gemt på de skønneste steder i Danmark. Find koordinaterne på Bridgestones hjemmeside og deltag samtidig i konkurrencen om en kør-selv-ferie for hele familien.