Find vej: Forside » Artikler » 10 tips til en sikker kør-selv-ferie gennem Europa

10 tips til en sikker kør-selv-ferie gennem Europa

Lagt på auto356.dk den 23-08-2017 af Automaster


Kør-selv-ferie er frihed, uafhængighed og masser af oplevelser som familie. Men der er også nogle udfordringer på turen gennem Europa, lige fra Kassel bakker, Stau og børn, der skændes på bagsædet. Vi klæder dig på til køreturen med de allerbedste tips til en sikker tur for hele familien.1. Tjek dæktrykket
Når du pakker bilen med badevinger, luftmadrasser og alle remedierne til en god sommer, kommer der ekstra vægt på. Husk at tjekke dæktrykket og få eventuelt lidt ekstra luft i dækkene.

2. Tjek, hvilke dokumenter og udstyr, du SKAL have med
Husk pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Også advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer er lovpligtigt nogle steder.

3. Tjek dine dæk, før du skal køre langt - og hurtigt
”Skal du ud og køre langt, og måske også hurtigere end du plejer, skal du sørge for, at dækkene er i orden – det gælder både dæktryk, slid og mønsterdybde. Beskadigede eller slidte dæk er ikke modstandsdygtige over for den varme, der udvikles, når du kører hurtigt på den tyske Autobahn”, fortæller teknisk chef hos Bridgestone, Jesper Sørensen.
Vejhjælpere i Tyskland konkluderer, at danske bilister ikke har styr på deres dæk. Danskere kører ofte med for gamle, dårlige dæk eller forkert dæktryk - og det er en farlig cocktail, når du tilsætter høj fart, lyder det fra If Forsikring i Ekstra Bladet.

4. Det er ikke kun farligt at køre med dårlige dæk, det er også dyrt
Kravene til dækkets mønsterdybde er flere steder i Europa skrappere end i Danmark, og bødetakster for ulovlige dæk kan være temmelig høje:

• Danmark: 1.000 kr. pr dæk
• Sverige: 1.200 svenske kr. pr dæk
• Tyskland: fra 60 euro pr dæk
• Schweiz: fra 80 euro pr dæk
• Østrig: fra 80 euro
• Italien: op til 1.600 euro pr dæk
• England: op til 2.500 pund pr dæk

5. Få styr på trafikreglerne i andre lande
Trafikreglerne i Europa kan være temmelig forskellige fra de danske. I Tyskland giver nedsættende håndtegn i trafikken bøder. Spanske regler kræver, at du har et par ekstra briller med i bilen, og i Italien skal du være opmærksom på, at der altid er højre vigepligt. Få styr på trafikreglerne i den gratis app ”Rejser til udlandet”, udviklet af Europa-Kommissionen.

6. Kør uden om køerne
Planlæg turen hjemmefra og se hvilke veje og tidspunkter på dagen, du skal undgå. FDM har lavet denne fantastiske køkalender for turen gennem Tyskland: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/planlaeg-din-bilferie/koekalender-maj-august-2017

7. Reservehjul, nødhjul, reparationskit – eller et helt nyt dæk
Er du bekymret for at punktere og skulle skifte dæk på en italiensk Autostrada i myldretid
Overvej at skifte til DriveGuard-dæk. DriveGuard-dækket fra Bridgestone kan fortsætte med at køre op til 80 km med 80 km i timen efter en punktering, uden at du mærker det.

8. Hold pauser undervejs
Gør turen ned gennem Europa til andet en bare transport. Introducer familien til Geocaching og hold sjove pauser undervejs. Med en rask lille skattejagt bliver du guidet hen til skønne steder, du ellers aldrig havde opdaget. Du kan starte med Bridgestones skattejagt med 30 skatte gemt på de skønneste steder i Danmark. Find koordinaterne på Bridgestones hjemmeside og deltag samtidig i konkurrencen om en kør-selv-ferie for hele familien.

9. ”Hvornår er vi der”
Klassikeren på enhver ferietur! Sørg for masser af underholdning til børnene. Du kan selvfølgelig pacificere børnene med en skærm, men du kan også genintroducere gamle lege som 20 spørgsmål til professoren. Og giv ungerne et oversigtskort og lade dem tegne jeres rute ind undervejs, så får de selv en fornemmelse af, hvornår I er der …

10. Tjek dit abonnement på vejhjælp
Tjek om dit abonnement på vejhjælp dækker på jeres destination (og turen derned!) og kod telefonnummeret ind i din telefon.