Find vej: Forside » Artikler » 8.000 biler må ringe efter autohjælp i sommerferien

8.000 biler må ringe efter autohjælp i sommerferien

Lagt på auto356.dk den 23-08-2017 af Automaster


Tusindvis af danske bilister må taste nummeret på autohjælp, når bilen rammes af uheld i udlandet. Biltjek inden afrejse kan spare dig for mange problemer, forklarer Applus Bilsyn.Devisen om rettidig omhu gælder ikke blot i shippingbranchen, men også i forbindelse med bilferien.

Flest ringer på grund af defekt
Sidste sommer måtte mere end 8.000 bilister kontakte SOS International på sommerferien i udlandet, i mange tilfælde fordi bilen overophedede, bremserne gik en tur, eller batterierne afladede, viser oplysninger fra SOS International.

I 70 procent af tilfældene ringede bilisterne på grund af mekaniske defekter på bilen.

Tag problemerne i opløbet
Men mange problemer kan rent faktisk undgås ved tjekke bilen før afgang, forklarer Applus Bilsyn.

”Skader som f.eks. overophedning af motoren kan jo undgås ved, at man selv sørger for tilstrækkelig med kølervæske på bilen. Derimod er mere avancerede dele som f.eks. bremser og lygter straks sværere at kontrollere. De fleste private danskere har hverken kompetencerne eller udstyret til at undersøge disse ting. Får man en TilstandsAttest hos os, kontrollerer vi det meste på bilen, og så er der markant mindre risiko for problemer på ferien,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

8 råd til at undgå bilproblemer
1. Fyld ny kølervæske, olie og vand på, så alle flydende væsker er fyldte.
2. Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader og mål lufttrykket i dækkene. Mønsterdybden må gerne være over 2 mm, selvom loven kun kræver 1,6 mm som minimum.
3. Køb lovpligtigt udstyr til bilen. Det er f.eks. selvlysende sikkerhedsveste
4. Få en bilkyndig til at kontrollere pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Det er langt fra så let, som det ser ud til.
5. Få en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så du ikke ”bliver stegt”, når det bliver varmere.
6. Få en professionel til at undersøge og evt. udskifte oliefilteret, så motoren kan holde til længere belastninger som f.eks. at holde i kø.
7. Dette problem skal du undgå på ferien: Sørg for at tage nøglerne ud af tændingen, så du ikke låser dig ude. Problemet kan opstå, hvis bilen kan låse automatisk.
8. Dette problem skal du undgå på ferien: Vær opmærksom når du tanker. En hyppig årsag til motorproblemer er, at folk forveksler brændstof og f.eks. tanker benzin på en dieselbil.
Kilde: Applus Bilsyn