Find vej: Forside » Artikler » Husk kreditkortet når du lejer bil på ferien

Husk kreditkortet når du lejer bil på ferien

Lagt på auto356.dk den 23-08-2017 af Automaster


Skal du leje bil på ferien kan det være en god idé at medbringe et kreditkort for at være på den sikre side. Ellers kan du risikere at skulle betale ekstra for forsikring eller i værste fald, at biludlejeren nægter at udlevere bilen.Sommerferien er over os og for mange danskeres vedkommende skal ferieugerne tilbringes i udlandet. Mange danskere som skal leje bil på rejsen vælger at gøre dette hjemmefra. Dermed er det eneste de skal gøre, når de ankommer på destinationen er at hente bilen.

Det er en god strategi, da det gør det muligt at researche på forskellige muligheder i god ro og mag derhjemme.

Nægtede at udlevere bilen

I mange tilfælde er det nok at medbringe et debetkort på ferien, når du skal leje bil, men vil du være på den sikre side bør du derudover medbringe et kreditkort. Man kan nemlig komme ud for nogle ubehagelige overraskelser hos biludlejeren, hvis man kun er i besiddelse af et Visa/Dankort. Nogle biludlejere accepterer nemlig ikke denne betalingsform, skriver Credi.dk i en pressemeddelelse.

Dette skyldes, at det ikke er muligt at reservere et depositum på kortet. I enkelte tilfælde har biludlejeren nægtet at udlevere bilen til forbrugeren som følge af at vedkommende kun medbragte et Visa/Dankort. I andre tilfælde har biludlejningsselskabet krævet at forbrugeren betaler for en tillægsforsikring for at få bilen udleveret.

Ifølge Nets er forklaringen på, at biludlejningsfirmaer fravælger Visa/Dankort, at de ikke tillader reservationer på kortet. Denne begrænsning gælder muligvis også andre debetkort, lyder forklaringen.

Forklaringen fra biludlejerne er den samme: Visa/Dankort er et debetkort som det ikke er muligt at reservere et depositum på. Den udmelding stiller forbrugeren i en uventet situation.

Kreditkort bruges til depositum

Når du lejer en bil, vil biludlejningsfirmaet i de fleste tilfælde reservere et depositum på dit kreditkort. Det gør man for at sikre, at du har penge til at betale for eventuelle skader eller tyveri. Derudover kan pengene bruges til at afregne for benzin. Dette beløb er kun et depositum, som udelukkende hæves såfremt du ikke kan betale eller ikke er dækket af forsikringen i tilfælde af uheld.

Størrelsen på depositummet varierer alt afhængig af udlejningsfirmaet. Det vigtigste man skal være opmærksom på er, at kreditkortet udstedes i førerens navn. Derudover skal billejen altid betales med kreditkort. Dette gælder også hvis du har tegnet en forsikring uden selvrisiko.

Flere biludlejningsfirmaer kræver kreditkort

Biludlejningsfirmaet Hertz skriver tydeligt på deres hjemmeside, at du ved bestilling af bil skal oplyse et internationalt kreditkort i eget navn. Det pågældende kreditkort skal samtidig vises, når du afhenter bilen på Hertz-kontoret.

Du kan godt betale med et debetkort, men du skal stadig medbringe et kreditkort ved afhentning af bilen.

Begge kort skal være udstedt i dit navn. Et beløb vil blive spærret på kreditkortet som sikkerhed for betaling af eventuel parkeringsafgift, brændstofudgifter, selvrisiko med mere.

Hos Avis accepterer man i de fleste tilfælde også kun kreditkort, når du skal leje bil i udlandet. Kreditkort accepteres overalt. Debetkort accepteres derimod kun nogen steder. Det varierer fra land til land. Vil du være på den sikre side er det derfor en god idé altid at medbringe et kreditkort.

Hos Europcar kan du betale med kreditkort ved alle bilgrupper. Debetkort kan kun anvendes ved tre udvalgte grupper.

Spar penge med kreditkort

Med en selvrisikoforsikring kan du spare tusindvis af kroner, hvis du skulle blive udsat for skader eller tyveri. Kasko- og ansvarsforsikring er typisk inkluderet, når du lejer bil. I hvert fald i Europa. Det betyder at du kun skal betale selvrisiko, hvis uheldet er ude, og du skader den bil, du lejer. Med kreditkort som Danske Bank MasterCard Basis og Eurocard Platinum MasterCard kan du nemt tilkøbe en selvrisikoforsikring ved kaskoskader på lejet bil.

Danske Banks selvrisikoforsikring dækker ved skader som følger af trafikuheld, brand, hærværk eller tyveri. Forsikringen koster 225 kroner om året og dækker en selvrisiko på op til 10.000 kroner. Vær opmærksom på, at forsikringen kun dækker, hvis du har betalt billejen med dit kreditkort.

Med Eurocard Platinum MasterCard kan du også købe en selvrisikoforsikring på billeje. Den dækker op til 10.000 kroner. Du behøver ikke at tegne en ekstra forsikring hos biludlejer for at opnå 0 kroner i selvrisiko. Hvis du køber denne type forsikring hos biludlejeren koster den i de fleste tilfælde tusindvis af kroner.

Derfor er der mange penge at spare, hvis man har et kreditkort med inkluderet selvrisikoforsikring. Eller hvis man har mulighed for at tilkøbe en billig selvrisikoforsikring som med Dansk Bank eller MasterCard Basis.