Find vej: Forside » Artikler » Gratis rustkontrol i oktober: Bilsynskæde til kamp mod rustne biler

Gratis rustkontrol i oktober: Bilsynskæde til kamp mod rustne biler

Lagt på auto356.dk den 04-10-2016 af Automaster


Applus Bilsyn tilbyder i oktober gratis rustkontrol til alle bilsynskunder over hele landet. - Rust opstår især om vinteren, så det er det rette tidspunkt at få et tjek, forklarer rusteksperterne.Mens det våde efterårsvejr har meldt sin ankomst, og der endnu ikke er faldet sne, tilbyder 145 Applus Bilsynshaller over hele landet nu gratis rusttjek i forbindelse med bilsyn i hele oktober.

Og det tilbud bør man tage imod, hvis man frygter rust på bilen, lyder opfordringen fra Applus Bilsyn.

Mere end hver anden rustskade opstår om vinteren
Biler uden eller med kun lidt rustbeskyttelse, eller biler, der er begyndt at korrodere, er ekstra udsatte i vådt vejr, især om efteråret og vinteren. Men får man undersøgt bilen for rust, har man mulighed for at tage problemerne i opløbet og dermed spare udgifterne til de reparationer, der ellers følger. Ifølge vores egen undersøgelse opstår mellem 50-75 procent af rustskader henover vinteren, fordi der her er masser af sne, is, salt og fugt. Så det er det helt rigtige tidspunkt at få undersøgt bilen for rust, og evt. få en rustbeskyttelse, hvis man vil undgå rust,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Hver femte rustbeskytter aldrig bilen
Ifølge en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.465 bilister får lidt mere end hver anden bilist rustbeskyttet sin bil med to til fire års mellemrum. Hver fjerde gør det imidlertid sjældnere, mens resten aldrig rustbeskytter bilen.

”Rustbeskytter man aldrig bilen, så vil man næsten helt sikkert opleve rustskader med tiden. Også i forhold til videresalg af bilen er det en god idé at kunne dokumentere overfor køber, at bilen løbende er blevet beskyttet mod rust,” tilføjer Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Generelle anbefalinger til rustbeskyttelse
- Rustbeskyttelse kan udføres året rundt, og det er aldrig for sent at rustbeskytte bilen
- Især små, nye biler under 100.000 kr. kan have brug for rustbeskyttelse, idet de typisk får en mere sparsom rustbeskyttelse på fabrikken
- Galvaniserede biler kan også ruste og have brug for rustbeskyttelse
- Rustbeskyttelse forlænger levetiden på bilen samt på de mekaniske komponenter såsom bremserør og bærearme
- Køber du en brugt bil, så lad en uvildig fagmand vurdere om bilen trænger til rustbeskyttelse
Kilde: Applus Bilsyn